Wir liefern nach Deutschland zu deutschen Portopreisen.

Patchwork & Quilten

Lohuis-Tijhuis is hét adres voor al uw quilt- en patchworkbenodigdheden. Wij verkopen veel verschillende patchworkpakketten, panelen, accessoires en meer dan 2000 verschillende stoffen.

Maak uw keuze uit de volgende subcategorieën

 • Patchworkboeken

  Patchworkboeken

 • Patchworkstoffen

  Wij hebben in onze winkel ruim 2000 patchworkstoffen op voorraad van de onderstaande merken. Deze kunt u eenvoudig (vanaf 25 cm) via onze website bestellen. Wilt u in plaats van 25 cm liever een lapje van 50 x 55 cm moet u dit vermelden in het commentaar bij het afsluiten van uw bestelling.

  Neem een kijkje in onze collectie!

 • Patchworkpakketten

  De pakketten worden zonder achterkant en tussenvulling geleverd. (tenzij anders is aangegeven) Deze kunnen er eventueel wel bij geleverd worden.

 • Kerststoffen

  Klik op onderstaande plaatjes om de kerststoffen en artikelen te bekijken.

 • kalenders/agenda's

  Kalenders en agenda's

 • Panels

  Via onze site kunt u onderstaande panels bestellen.

 • Quiltaccessoires

  Diverse accessoires om te quilten en patchworken:

 • Patchworkstoffen op thema

  De volgende patchworkstoffen, geordend naar thema, kunt u bij ons bestellen:

 • Jelly Rolls, Charm Packs

  Jelly rolls, Layer cakes en Charm packs, Fat Quarters

  Charm Packs: lapjes van 5"x5"/12,5 x 12,5 cm
  Jelly Roll / Bali Pops: stroken van 2,5"x44"/6 x 110 cm
  Fat Quarter, kwart meter: 50 x 55 cm
  Layer Cakes: lapjes van 10"x10"/ 25 x 25 cm
  Candy: lapjes van 2,5"x2,5"/6 x 6 cm

 • labels

  Labels zijn kleine paneeltjes met meestal vierkante blokjes van 8 tot 10 cm.


 • Tussenvulling

  Bestel hier uw verschillende soorten tussenvullingen:

 • Quiltgaren

  We hebben de volgende merken in ons assortiment:

  * Aurifil * Dual Duty * Yli * Gütermann

  * Caron Watercolours en Waterlilies (Deze vindt u bij borduurgarens)

 • Stitchery & losse patronen
 • Decoratieve knopen/bedels

  Decoratieve knopen en quiltsouvenirs

 • Sjablonen

  Omdat de meeste sjablonen te lang zijn voor brievenbuspost wordt hiervoor meer porto gerekend.

 • 365 Challenge

  Wie durft in 2016 de uitdaging aan! Een internationaal quiltproject. Een jaar lang elke dag een quiltblok maken. Het project is geschikt voor beginners maar geleidelijk wordt het ingewikkelder. Naast enkele grote blokken zijn de meeste blokken 7,5 of 15 cm. De totale quilt meet 225 x 225 cm.

  De patronen komen online te staan. Deze zijn gratis te downloaden. Wel moet u zich eerst even aanmelden op de site: http://www.365challenge.com.au/ Dit kan via Facebook of mail. Je krijgt dan iedere dag een wachtwoord om elk patroon te downloaden. Klik op de foto voor meer informatie

  .

  Voor meer informatie kijk op: http://www.365challenge.com.au/ Of kom langs in de winkel voor informatie en kleur/stof advies.

  Ook zijn er Facebookpagina's die je kunt volgen: 365 Challenge Quilt Blocks of een Nederlandse Facebookpagina: Nederlandstalige 365 Challenge Quilt Blocks

  .

  Benodigdheden.

  Op de 365Challenge site wordt een zeer ruime schatting aan gegeven. Zelf denken we in totaal ongeveer 14 - 16 meter, dit hangt af van het aantal verschillende stoffen. De meeste stof hebt u nodig van de lichtste achtergrondkleur: ongeveer 3 meter. Dit mogen ook verschillende printjes zijn. We hebben enkele startpakketten gemaakt, een goede basis om te beginnen en eventueel uit te breiden met enkele andere pakketjes, achtergrondkleur of eigen stoffen. (let wel, het blijft een schatting)

  .

  Bel, mail of kom langs in de winkel voor advies. We kunnen u deskundig helpen met de kleur en stofkeuze. Desgewenst stellen we een stofpakket samen.

  .

  * * In 2017 start dit project opnieuw.

 • Edyta Sitar

  Edyta Sitar komt van oorsprong uit Polen, is vele jaren geleden geemigreerd naar Amerika waar ze in aanraking kwam met patchwork.large_edyta_sitar.jpg

 • Borduurstempels

  Deze clearstempels op A6-formaat van zijn specifiek ontworpen voor het borduurwerk. Zowel voor het borduren bij modern quilting, het (art)quilten, als borduren op stoffen, kleding, jeans, moodboards, vilt, papier, enz.

  De stempels geven exact aan waar, met welke steek en in welke richting geborduurd moet worden om het optimale borduurresultaat te bereiken.
  Je kunt de gestempelde afbeelding borduren met alle soorten garens. Dit kan bijvoorbeeld met garen van WonderFil, zoals Razzle en Dazzle. Stopwol is eveneens een goed garen om mee te borduren. Maar ook DMC (maximaal 2 draadjes) zijn mogelijk of zijdegaren geeft een heel mooi effect.
  Uiteraard zijn de stempels ook goed te gebruiken voor alle overige stempeltechnieken zoals kaarten maken, stempelen op hout en het inkleuren met bijvoorbeeld oliepastel op waterbasis in combinatie met textielmedium.
  Toebehoren bij de borduurstempels, zoals inkpads, acrylblok, oliepastel op waterbasis en bijbehorende textielmedium, zijn ook via deze sites verkrijgbaar.
  Volg ook het blog over hetnieuweborduren met nieuwtjes, technieken, voorbeelden met de borduurstempels en downloads. Via het blog kun je ook filmpjes bekijken met uitleg over het stempelen, schaduwstempelen en borduursteken van het nieuwe borduren.
  Meer, andere ideeën en tips vind je op mijn blog: ansjelinedesign.blog.
 • English Paper Piecing

  Voor meer informatie over deze techniek klik hier naar de site van Sue Daley

 • The New Hexagon Millefiore Quilt

  The New Hexagon Millefiore Quilt-Along

  ‘Mille Fiore’ letterlijk vertaald: duizend bloemen zien we ook in de glastechniek als een kaleidoscoop ontwerp. Katja Marek ging hiermee aan de slag en met behulp van haar boek ‘The new Hexagons’ kwam ze tot deze prachtige Millefiore Quilt.

  Wat hebt u nodig om deze quilt te maken:

  ♥ Het boek: The new Hexagons
  ♥ Pakketjes met Paperpieces, deze worden uitgebracht in 13 verschillende ‘Rosettes’
  ♥ Daarnaast moet er nog een patroon van ieder blok gedownload worden op: www.katjasquiltshoppe.com
  ♥ Stof naar keuze en een lijmstift. De blokken worden gemaakt met de ‘English Paper piecing’ methode. Klik hier voor een filmpje.
  ♥ Aanbevolen garen om de gebruiken is het InvisaFil van WonderFil, dit is dun en sterk.

  Klik hier voor informatie/werkwijze over dit project.

 • Transparante quiltstempels

  Quiltpatronen maken was nog nooit zo gemakkelijk.

  Stempel nu je patronen rechtstreeks op de stof met Transparante quiltstempels in verschillende vormen en maten. Maak zo de leukste quiltjes. De stempel is transparant, dus handig als u een printje precies in het midden wilt hebben.

  Met een stempel, een transparant acrylblok en een stempelkussen kunt u aan de gang. Leg de stempel op het blok, druk het stempelkussen op de stempel, druk de stempel op de stof. Veel succes!

 • Herfst/Halloweenstoffen

  Diverse stoffen met herstthema of halloweenthema.

 • Modellen klaar

  Onderstaande modellen zijn te bestellen via onze webwinkel:

 • Quiltstof op kleur

  We zijn bezig met deze groep, nog niet alle stoffen zijn op kleur gesorteerd.

 • Gratis patronen

  Gratis patchwork patronen

  Klik op onderstaande foto's om de patronen te downloaden of om door te linken naar betreffende groep om aldaar het patroon te downloaden.

  -

      

  .

             

  .

  Bally Hall

 • Tilda
 • Hangers

  Breipakketten Knuffels