Wir liefern nach Deutschland zu deutschen Portopreisen.

Scheepjeswol

Scheepjeswol is het enige “nog levende” Nederlandse merk breigarens. 

Maak uw keuze uit de volgende subcategorieën

 • Scheepjes Call 2017

  Designer Kirsten Ballering van de blog www.haakmaarraak.nl heeft in samenwerking met Scheepjes deze prachtige door Scandinavië geïnspireerde CAL ontworpen. De sjaal wordt gemaakt van Scheepjes Stone Washed en gecombineerd met kleurrijke Catona garens voor een mooi contrast. Het patroon voor de prachtige shawl is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met zowel haakmotieven als kruissteken.

  De CAL start op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren, met een optionele 14e week aan het einde. Iedere woensdagmiddag wordt een nieuw gedeelte van het patroon geplaatst als PDF bestand. De PDF bestanden worden ondersteund met video's. Op deze manier is er genoeg gelegenheid om de CAL te kunnen volgen. De PDF bestanden zijn te downloaden via de Facebookgroep : https://www.facebook.com/groups/scheepjescal 

  Voor deze CAL zijn 4 verschillende kits te koop, met ieder een eigen kleurthema genaamd Regenboog, Pastel, Juweel en zeemeermin.

   Tips  Week 1  Week 2  week 3

  .

   week 4 week 5 Week 6 week 7

  .

  week 8 week 9 week 10 WEEK 11

  .

  week 12  week 13 week 14

 • Scheepjes Noorse Wol Extra

  Scheepjes Noorse Wol Extra, de ideale wol voor het breien van sokken!

 • Scheepjes Invicta Colour

  Samenstelling: 75% Superwash Wol / 25% Polyamide
  Pendikte 1: 3 mm
  Gewicht: 100 gram
  Looplengte: 420 meter
  Stekenverhouding: 28 st. x 40 nld.

 • Scheepjes Linen Soft

  27% linnen, 47% katoen en 26% acryl
  Naalddikte 3,5 tot 4
  Looplengte 135 meter, 50 gram
  Stekenverhouding: 22 st/27 nld = 10 x 10 cm

  De zachte, zomerse kwaliteit is gemaakt van hoofdzakelijk linnen en katoen en de gesloten draad maakt het garen bij uitstek geschikt om te haken maar ook zeker om te breien. Elk project krijgt een luxe en verfijnde uitstraling en het materiaal maakt het erg draagbaar. Deze Linen Soft wordt o.a. gebruikt in de pakketten van de Scheepjes Cal 2015.

 • Scheepjes Stone Washed

  Scheepjeswol Stone Washed is een uitgesproken katoengaren, dat ieder brei- en haakwerk een robuuste look geeft. Het garen heeft een unieke jeans feel over zich heen en is door behandeling soepel en vormvast. Met Scheepjeswol Stone Washed haak je gave amigurumi’s, een stijlvol deken voor over de bank of een stoere omslagdoek. Probeer het eens!

  78% Katoen, 22% Acryl
  Naalddikte 3-3,5
  50 gr. / 130 m
  Proeflapje 10x10cm: 24 steken x 32 naalden

 • Scheepjes Cal 2015

  Scheepjes Spring-to-Summer CAL 2015 is een prachtige omslagdoek naar het ontwerp van Annelies Baes.

  De Scheepjes Spring-to-Summer CAL 2015 is te maken in drie kleurcombinaties.
  De Scheepjes Spring-to-Summer CAL 2015 is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hakers en zal ook worden ondersteund met instructievideo's. De omslagdoek wordt gehaakt met haaknaald no. 4.

  De pakketten zijn uitverkocht. Wel is Linen Soft als bol te koop. U vindt deze in de groep van Scheepjeswol.

          

                

  klik hier voor tips & tricks

  klik hier voor video’s

  klik hier voor tips over de afwerking

 • Scheepjes Cal 2014

  De pakketten zijn inmiddels uitverkocht. Als alternatief kunt u kiezen voor de SMC Catania of wanneer u een mooie wollen deken wilt, de Lana Grossa Cool wool. In de winkel helpen we u graag! Voor het gratis downloaden van de patronen klik hieronder of link naar: a creative being - the crochet blog for creative & colourful people